Bodrum'da geçen hafta hayatı felç eden şiddetli lodos, bugün sabah saatlerinde yeniden etkili olmaya başladı. Aralıklı sağanak yağışlarla saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos nedeniyle Bitez ve Bodrum sahilleri 6 metreye varan dalgaların etkisi altında kaldı. Birçok tesisin ahşap iskeleleri parçalandı. Bitez koyunda demirleyen Fransız bayraklı 12 metre uzunluğundaki "J'audace" adlı sailing yat bağlı bulunduğu tonozdan kurtulup sürüklenerek karaya oturdu. Yatta kimsenin bulunmadığı, sahiplerinin ise ülke dışında olduğu belirtildi. Fırtına nedeniyle Güllük'ten İsrail'e gitmekte olan kuru yük gemileri İstanköy (Kos) Adası koylarına sığınırken, Bodrum- İstanköy, İstanköy- Bodrum feribot seferleri de yapılamadı. Sabah saatlerinde ağ atmak için Kara Ada açıklarına çıkan balıkçı kayıkları batma tehlikesi geçirince limana dönmek zorunda kaldı. Bitez, Ortakent-Yahşi, Turgutreis ve Yalı beldelerinde 20'ye yakın küçük balıkçı kayığının su alarak veya sürüklenerek battığı belirtildi.

Bitezli kaptan Kayhan Karakuş, "Bu havada liman içinde tonozda dahi olsa yat bırakmak çılgınlık. Bir haftadır devam eden şiddetli lodos nedeniyle ilgili makamlar gerekli uyarıyı yaparken tedbir almayanların yatları karaya sürükleniyor" dedi.

Hafta sonunda yapılan ve Cumartesi günü rüzgarsızlık nedeniyle iptal edilen AYK-BAYK Kupası Yelken Yarışmaları da ikinci gün bu kez de fırtına nedeniyle tamamen iptal edilip ileri bir tarihe ertelendi.

Şiddetli lodosun üç gün daha etkisini sürdüreceği belirtilirken, denizcilerden liman dışına çıkmamaları istendi.



YA(AÖ/SS)