Bodrum Beşiktaşlılar Derneği tarafından, son günlerde asker ve polise yönelik artan terör olayları nedeniyle yürüyüş ve miting düzenlendi. Bodrum Şehir Stadı'nda buluşan protestocular, Cevat Şakir Caddesi üzerinden Bodrum Belediye Meydanı'na Türk Bayraklarıyla birlikte slogan atarak yürüdü. Grup yürüyüş sırasında Bodrum Askerlik Şubesi'nin önünde durarak İstiklal Marşı'nı söyledi.

Bodrum Belediye Meydanı'na yürüyen kalabalık grup, burada bekleyen diğer grupla bir araya geldi. 7'den 70'e yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde yüzlerce kişi ay yıldızlı tişört giydi. Kalabalık grup tarafından 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene, Her Türk Asker Doğar, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Polise Uzanan Eller Kırılsın, Bodrum Uyuma Bayrağına Sahip Çık, Mecliste PKK İstemiyoruz' ve 'Mustafa Kemal Askerleriyiz' sloganları atıldı. Şehit olan polis ve askerler için saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, İstiklal Marşı, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Bodrum Çarşı Grubu tarafından 'Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim, Ne Mutlu Türk'üm Diyene' afişi açıldı. Son günlerde şehit olan asker ve polislerin isimleri okunarak, kalabalık grup tarafından hep bir ağızdan 'Burada' dendi.

Bir grup genç Atatürk Büstüne çıkarak Türk Bayrağı açtı. Bodrum Vosvos Fan Club üyeleri de otomobilleriyle korna çalarak mitinge destek verdi.

Protestoya tekerlekli sandalyeyle katılan 75 yaşındaki Nermin Atalay "Her gün ciğerlerimiz yanıyor. Şehit haberleri duydukça perişan oluyoruz. Oğullarımız artık ölmesin. Vatanımız çok güçlü. Ülkece bu kötü günlerden kurtulmak istiyoruz. " dedi. Grup, yaklaşık bir saatlik protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

SŞ(YY/SSA) (FOTOĞRAF)