Kurban Bayramı tatili için Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi yağmurlu ve serin kentlerden kaçarak tatil için Bodrum’a gelen yerli turistler, esnafın yüzünü güldürdü. Hediyelik eşya mağazaları turistlerin akınına uğradı. Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığını ise 23 dereceyi bulduğu Bodrum’da tatilciler, sabah saatlerinden itibaren sahillere akın etti. Gümbet, Bitez ve Kumbahçe sahilindeki kafeteryalarda özellikle öğle saatlerinde yoğunluk yaşadı.

Bodrum Kalesi manzaralı açık restoranları dolduran yerli turistler palto ve kazaklarını çıkartıp tişört ve kısa kollularla güneşlenirken, ayaklarını denize sokmayı tercih etti. Bazıları ise Gökova Körfezi'nin sularına kendini bıraktı. Bazı turistler de teknelerle mavi yolculuğa çıkarak Karaada, Akvaryum ve Haremtan koylarında denize girdi.

Bayram tatili için İzmir'den Bodrum'a gelen İlkokul öğretmeni 39 yaşındaki Ferahi Barka, "Bayram tatilimizi Bodrum'da değerlendiriyoruz, hiç umut etmediğimiz şekilde çok güzel hava var. Bodrum kalabalık ama çok keyifli. Deniz harikulade, güneş nefis umarım bayram tatili boyunca böyle devam eder. Yurdun büyük bir bölümünde yağmur varken, biz güneşin ve denizin keyfini çıkarıyoruz" dedi.



NK(İÖ/SS)