Muğla'dan gelen hakim, savcı ve avukatlardan oluşan heyetin yaptığı keşfe, 2009 yılında ihale edilen Gümbet Pazaryeri ihalesini alıp, yapımını tamamlayan A.R.D. Yapı Şirketi'nin dava kapsamında tutuksuz yargılanan yöneticisi Oktay Baysal da katıldı. Heyet pazaryerinde incelemelerde bulundu.

Pazaryeri ihalesine fesat karıştırmakla suçlanan tutuksuz sanık Oktay Baysal, "Aile şirketi olarak, 2009 yılında Bodrum Belediyesi tarafından açılan pazaryeri ihalesini aldık. Bodrum'da daha önce iş yapmadığımız için, pazar yerinin yapımı bizim için çok önemliydi. İki yıla yakın bir sürede pazar yeriyle ilgili olarak 1235 metrekare izdüşümünü yaptık. 100 metrekare betonarme bina, tuvalet, güvenlik kamera sistemleri, homojen seslendirme ve yiyecek bölümünü bitirdik. 400 bin TL'ye mal olan yerle ilgili belediyeden 227 bin TL alacağımız kaldı. Mağdur olduğum ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine girdim. Bugün pazaryerinde keşif yapıldı. Bundan sonraki mahkeme sürecini hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu 8 kişinin yargılandığı davanın kinci duruşması önüzdeki aralık ayında yapılacak.

SŞ (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)