Bodrum'a bağlı Konacık Beldesi'nde 4 ay önce yapımına başlanan Derviş Adnan Özsoy Sağlık Ocağı ve İlçe Halk Sağlığı Laboratuvarı inşaatında çalışan, çoğu akraba 30 işçi bugün sabah saatlerinde, yevmiye ödemeleri konusunda tartışmaya başladı. Van'dan geldikleri öğrenilen işçiler, tartışmanın büyümesi üzerine birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. İnşaat alanında başlayan kavga, Konacık pazaryeriyle sokakta da devam etti. Kavgayı görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, kavgayı ayırmakta güçlük çekti. Polis, cop ve biber gazı kullanıp tarafları dağıttı. İşçilerden 8'i gözaltına alınırken vücutlarına aldıkları darbelerle yaralanan 4 işçi, çağırılan ambulansla 1 No'lu Sağlık Ocağı ve Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Kavgaya, işçilerden bazılarının ustalarından para isteyip, alamayınca çalışmayacaklarını söylemeleri üzerine, diğer işçilerin tepki göstermesinin neden olduğu belirtildi. İşçilerden Mehmet Ünlü (29), "İki gündür yatakhanede yevmiyeler nedeniyle devam eden tartışma, arkadaşlarımızın ustaya küfür etmesi ile kavgaya dönüştü. Hepimiz akraba ve tanıdığız, büyütülecek bir olay değildi" dedi.

İnşaatın müteahhidi Oktay Şenses "Kavganın çıkış nedenini tam olarak bilmiyoruz, ancak bu işçilerin büyük bölümü akraba, birbirlerine küfür ederek çıkan tartışma sonradan taşlı sopalı kavgaya dönüşmüş" diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.