Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Milta Marina A.Ş. önünden başlayan fener alayına çok yüksek bir katılım oldu. Fener alayına, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire (DP), Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ve Beşiktaşlılar Derneği üyeleriyle ilçede yaşayan yabancılar ve tatillerini geçiren turistlerle birlikte, yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Fener alayına ellerinde meşaleler, Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve yüzlerinde Atatürk maskeleriye katılanlar sık sık "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Vatan sana canım feda", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye uyuma bayrağına sahip çık" sloganları attı. Bar, disko ve eğlence mekanlarında da 10'uncu Yıl Marşı çalındı.

Belediye Meydanı'nda sona eren fener alayının ardından konser için kurulan sahneye elinde Türk bayrağı ile çıkan Belediye Başkanı Kocadon "Cumhuriyet bugün olmazsa olmaz değerlerimizin başında gelmektedir. Bugün gördüm ki sizlerle cumhuriyet ve ona ait değerleri korumakta çok kararlıyız, inançlıyız ve güçlüyüz. Bayrağımıza, vatanımıza ve Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyete ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Kocadon'un konuşmasının ardından yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi düzenlendi.

BURCU GÜNEŞ'E PROTESTO

Bodrum Belediye Meydanı'nda saat 20.30'da vermesi gereken konsere yaklaşık 1.5 saat geç çıkan Türk pop müziği şarkıcısı Burcu Güneş, seyircilerin alkışlı, ıslıklı protestosuyla karşılaştı. Sahneye çıktığında Belediye Meydanı'nda yaklaşık 500 kişinin kaldığını gören Güneş şaşırdı. Gecikmeden dolayı özür dileyen Güneş sahnede 1.5 saat kaldı.



YA(AÖ/AK)