Türkiye'nin kültür ve eğlence sektöründe en yaygın mağazalar zincirine sahip D&R'ın, Milta Bodrum Marina ve Ortakent-Yahşi Beldesi'ndeki Midtown AVM'de 118 ve 119'uncu mağazaları açıldı. Bodrum'da Oasis AVM ile birlikte üçüncü mağazasına kavuşan D&R'ın açılış törenlerine, Doğan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Kanal D Televizyonu Haber Sorumlusu İrfan Şahin, Milliyet Gazetesi eski Genel Müdürü Kemal Kınacı, Milta Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, Işıl Club Milta Genel Müdürü Emir Bağ, mağaza müdürleri Gamze Tekin ve Sercan Yılmaz ile şovmen Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Açılış kurdelesini kesen ve ardından mağazadaki kitap ve müzik CD'lerini eşi Sema Doğan ve Ertuğrul Özkök ile inceleyen Aydın Doğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aydın Doğan, şunları söyledi:

"D&R'lar kalitesi ve verdiği hizmet ile bende çok farklı bir yere sahip. Bu tür mağazaların açılması, artması, hem kitapseverler hem de kitabın yanında eğlence isteyen, zevkli dakikalar geçirmek isteyenler için çok önemli. Türkiye için örnek bir mağazalar zinciridir. Bodrum'da üç tane oldu. Bir de Milas-Bodrum Havalimanı'nda açacağız. D&R bizim sevdiğimiz şirketlerden, başarılı bir şirket, gayet iyi gidiyor." 

Aydın Doğan, bir basın mensubunun yerel televizyonları nasıl bulduğu sorusu üzerine, "Yerel televizyon ve yayın organları maalesef Türkiye'de istenilen güce, istenilen etkiye ulaşamadı. Yerel televizyonlar biraz gelişse ulusal televizyonların haber açısından yükü biraz daha azalacak. Ayrıca eğlence bazında, programların pahalı olması nedeniyle yerel televizyonlar ulusal televizyonlarla mücadele edemiyorlar. Yerel televizyonların da haber açısından etkili olması lazım. Etkili habercilik yapma gücüne erişemediler. Bu nedenle yerel televizyonlar haber açısından daha iyi duruma gelmeliler."

HEDEF HER KENTE BİR D&R

D&R Genel Müdürü Kürşat Demircioğlu ise, Türkiye'de önümüzdeki yıl sonuna kadar 25-30 mağaza daha açılacağını ve D&R'ların sayısının hızla artacağını belirtti. Demircioğlu,  her kentte bir D&R olması için gayret gösterdiklerini söyledi.

BEYAZ TATİLDE AMA

Aydın Doğan ile sohbet eden Beyazıt Öztürk de tatilde olduğunu ancak mağaza açılışı yapılacağını duyunca hemen geldiğini söyledi. Öztürk, "Çünkü bu mağazalar gerçekten beni heyecanlandırıyor. Bu kadar yoğun proğram arasında mutlaka kitap okumaya çalışıyorum. Bu tür mağazalar kitap, eğlence ve dinlence sektörünü bir araya getirip, okura en iyi hizmeti vermeye çalışıyor, başarılar diliyorum" dedi.

Mağazaların açılışında 'Son Trio' isimli müzik gurubu Çigan, klasik, tango ve vals parçaları çalarak konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Mağazaları, açılışların ardından iki saat içinde yaklaşık 800 kişi gezdi ve alışveriş yaptı.



YA(AÖ/İD)