Göltürkbükü Beldesi Cennet Koy'da İtalyan mimar Antonio Citterio tarafından özel olarak tasarlanan The Residences at Mandarin Oriental Bodrum projesi, düzenlenen muhteşem bir tanıtım ve kokteylle dünyaya açıldı. Astaş Holding tarafından 600 bin metrekare arazi üzerinde inşaatına geçen yıl başlanan The Residences At Mandarin Oriental Bodrum projesinin tanıtım programında ev sahipliğini, Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ile Mandarin Oriental Hotel Group Direktörleri Christoph Mares ve Paul M. Massot yaptı. 800 kişinin davet edildiği ancak 2 bin 500 kişinin katıldığı tanıtım programında büyük izdiham yaşandı.

Daha önceden programa katılacakları açıklanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı geceye gelmedi. Ali Ağaoğlu, Yüksel Çağlar, Kemal Ulusu, Murat Saygı, İbrahim Kutluay gibi iş, sanat, sosyete dünyasının ünlü isimleri tanıtıma katıldı. Yurtiçinden özel 400 davetlinin geldiği, İstanbul ve Ankara'dan dört uçak kaldırıldığı ve Hilton Oteli'nin konuklar için kapatıldığı öğrenildi.

HAVADA UÇAN DANSÇILAR

Geceye havada uçan balonlara bağlı olarak yerden 30- 80 metre yükseklikte dans eden balerinlerin gösterisi damgasını vurdu. Yaklaşık 30 dakika piyanist Bella'nın müzikleri eşliğinde havada dans eden sanatçıları karadaki tanıtım alanında olduğu kadar, denizden yatları ve tekneleri ile gelenler de ilgi ile izledi. Su kayakları ile gösteri yapan Stars Of Florida ve Pyrotechnic grubunun otuz üyesi ise gösterileri ile nefesleri kesti. İtalyanların pop efsanesi Eros Zamarotti ise verdiği iki saatlik konserde sanatseverleri haran bıraktı. Zamarotti gitar solosu ile muhteşem bir gösteri yaptı.

JOVOVICH VE RAFAELI, İLGİ ODAĞI

Davetin en önemli konukları arasında yer alan dünyaca ünlü ABD'li model, oyuncu ve moda tasarımcısı 29 yaşındaki Milla Jovovich ile modellik kariyerine 8 aylık bir bebekken başlayan, sayısız derginin kapağını süsleyen ve birçok dünya markasının reklam yüzü olan 27 yaşındaki Bar Refaeli büyük ilgi odağı oldu. Projeyi Vedat Aşçı ile birlikte tanıtan iki ünlü isim gecede kendisi ile tanışmak isteyen ve sıraya giren sanat, iş ve sosyete dünyası ile hayranlarının ilgi odağı oldu. İki ünlü model hayranlarının hatıra fotoğrafı çektirme isteğini geri çevirmezken, gazeteci Güneri Civaoğlu ile işadamı Ali Ağaoğlu iki güzelle bol bol sohbet etti, şakalaştı.

Milla Jovovich, yaptığı açıklamada, daha önce İstanbul'a geldiğini belirtti. Bodrum'a ise ilk kez geldiğini kaydeden Jovovich, "Uçaktan bölgeyi gördüm gerçekten çok etkilendim. Karayolu ile gelirken gördüğüm koylar ve ormanların manzarası ise muhteşemdi. Bu proje ile çok farklı ve muhteşem bir turizm destinasyonu yaratılmak isteniyor. Ben de bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Projenin tanıtımında olduğu gibi bitiminde de burada olacağım. Hem açılışa katılıp hem de bu tesiste ve Bodrum'da mutlaka tatil yapmak istiyorum" dedi.

Bar Rafaeli de muhteşem bir atmosfer ve güzelliklerle dolu bir gece yaşadığını, ilk kez geldiği Bodrum'a hayran olduğunu ve bir günlük yat gezisi yaptıktan sonra çok güzel anılarla ülkesine döneceğini söyledi. Refaeli ve Jovovich, Vedat Aşçı ile sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

AŞÇI: "DÜNYA JET SETİ BODRUM'DA TATİL YAPACAK"

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, projede 98 villa, 116 rezidans, 20'si suit olmak üzere 102 odanın bulunduğunu söyledi. Projenin 600 milyon euroya mal olacağını belirten Aşçı, şunları söyledi:

"Bodrum'un denizi, doğası, tarihi ve kültürü ile herşeyin en güzeline, en değerlisine layık olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle böyle muhteşem bir projeyi hayata geçirmek için start verdik ve bu projeyi sadece ülkemize değil tüm dünyaya tanıtmaya amaçladık. Bu nedenle Mandarin Oreintal ile anlaşma yaptık. Bodrum'u bu tür kaliteli ve marka yatırımlar ile Fransa ve İspanya gibi dünya turizminde çok önemli ülkelerin konumuna getirebiliriz. Bu nedenle projeyi tamamladığımızda dünya çapında, harcama gücü yüksek olan jet seti Bodrum'a getireceğiz. İşte bugün yolun başında yaptığımız tanıtım da bunu gösteriyor. 20 ülkeden çok önemli konuklar bir arada buluştu. Tanıtıma 800 kişi beklerken 2 bin 500 kişiye ulaştık. İşte bu Bodrum'un iyi projeler yapıldığında ne kadar güzel yerlere gidebileceğinin en iyi göstergesidir."

Aşçı, residans ve villaların bulunduğu bölümün 2013 yılının yaz ayına yetiştirileceğini, tamamının ise 2014'te bitirileceğini söyledi.



YA(AÖ/SS)