Bodrum'a bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'nde beş yıldızlı otelde konaklayan Danimarka, Norveç ve İsveç vatandaşı 680 turistten 40'a yakını, akşam saatlerinde, mide bulantısı- kusma ve ishal şikayetiyle çevre hastanelere kaldırıldı. 23'ünün çocuk olduğu belirtilen hastalar, gözetim altına alındı. 

Tursitlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Dr. Sabri Atalay, "Gıda zehirlenmesi şüphesiyle gelen hastaların bazıları da psikolojik olarak etkilenmiş. Hayati tehlikesi olan yok. Önlem amaçlı, tüm tıbbi tetkik ve incelemeleri yapıyoruz" dedi.

Otel Müdürü Fikret Kurt, "Otelimizde 680 turist kalıyordu. Bir bölümü akşam saatlerinden itibaren kusma, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle rahatsızlanınca hemen ambulanslarla en iyi şekilde tedavileri yapılabilmesi için özel hastanelere ve kliniklere yönlendirildi. Zehirlenmenin nedenini bizde merak ediyoruz. Önemli olan zehirlenmenin nedeninin bulunması ve rahatsızlananların hayati tehlikesinin olmaması. Konuklarımızın için ne gerekiyorsa yapıyoruz, üzgünüz" dedi.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın özel hastanelerdeki turistleri ziyaret ettiği ve geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi. Jandarma, sağlık ilçe grup başkanlığı ve tarım ilçe müdürlüğü zehirlenmeyle ilgili olarak otelde incelemelere başladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



YA (KÖ/RT)