Bodrum Belediyesi'ndeki operasyon nedeniyle polis sorgusunun ardından 8 kişinin adliye sevk edilmesine CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, tepki gösterdi.

Özsu akşam saatlerinde CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Bodrum Adliyesi'nde açıklamalarda bulundu. Özsu yaptığı açıklamada, "Bodrum'un güzelliği ve beyaz evlerine yakışmayan kötü bir muamele sonucu, seçilmiş bir belediye başkanımız savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi. Umarım Bodrum'un güzellikleri ile örtüşmeyen bu davranışlar seçilmiş yöneticilerin başına bir daha gelmez bu davranışlar bir daha tekrarlanmaz, bir davetle alınabilecek yanıtlar bu kötü muamele gerçekleşmemeliydi. Adaletin işleyiş sürecini bekleyeceğiz" dedi.

BELEDİYE DÜŞMAN KARARGAHI GİBİ BASILDI

Ardından bir grup Bodrum Yurttaş İnsiyatifi üyesiyle açıklama yapan grup sözcüsü Ayhan Karahan, Bodrum'un son beş gündür Türkiye'nin gündemine hoş olmayan görüntü ile yansıtıldığını belirterek, "Bunun sorumlusunun Bodrum olduğunu düşünmüyoruz. İki yıl öncede Bodrum Belediyesi'ne yapılan baskında 100 jandarma belediye girmişti. Pazartesi günüde 60 polisle belediyeye girildi. Son olarakta bugün Başkan Kocadon gözaltına alındı. Belediye başkanı Kocadon'un kendisinden telefon daveti ile ifade alınabilecekken 15 polis ile birlikte kollarına girerek adliyeye getiriliş görüntüsü niçin verildi, anlayabilmiş değiliz. Bunun peşine düşeceğiz. Bu ülkenin Anayasa Başkanı Haşim Kılıç ülkede yargının bağımsız olmadığını söylüyor. AKP'li Ankara, Kayseri ve Elazığ belediyelerinin yolsuzluk ve rüşvet belgeleri havada uçuşurken, bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmazken İzmir Belediyesi'nin başına gelenler ortada. Bu yönüyle Bodrum Belediyesi adeta bir düşman karargahı basılır gibi belediyeye gidileceğini 3 poliste aynı işlemi yapabilirdi. Burada yapılan kötü muamele Bodrum halkının gururunu inciltmiştir" dedi.

Karahan'ın konuşması duruşma sonucunu bekleyenlerin alkışlarıyla sona erdi.



YA (KÖ/RT)