Bodrum Belediyesi'ne geçen yıl Haziran ayında polis tarafından düzenlenen ilk operasyonda yaklaşık 18 saat süren aramada, 1994- 2011 yıllarını kapsayan 64 dosyaya el konulurken, savcılık İmar ve Fen İşleri Müdürlükleri ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

BAŞKAN KOCADON: VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK

Soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2’nci dalga operasyona 60’a yakın polis katıldı. Fen ve İmar İşleri Müdürlükleri’nde arama yapılırken, bazı belge ve bilgisayar kasalarına incelenmek üzere el konuldu. Belediyede işi olan Bodrumlular da şaşkın bakışlarla binaya girdi. Bu sırada belediye hizmet binasına gelen DP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Geçen yıl da önceki dönemlere ait inceleme ve soruşturma başlatılmıştı. Sanıyorum bu da onun devamı ama, bana şu ana kadar konuyla ilgili bilgi verilmedi. Yargı dahil kimseye hiçbir konuda veremeyeceğimiz hesabımız yok" diye konuştu.

'MEMUR ARKADAŞLARIMA GÜVENİYORUM'

Belediye binasında yapılan arama sırasında makamında bekleyen Başkan Kocadon operasyonun ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Moralimiz gerçekten çok bozuk. Çünkü Bodrum ve Bodrum Belediyesi ile çalışanları bunu hak etmedi. Bu arkadaşlarla üç yıldır gece gündüz çalışarak yeni bir Bodrum yarattık. 14 arkadaşımız ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İfadeleri alındıktan sonra arkadaşlarımızın serbest bırakılacaklarına inanıyorum. Ben memur arkadaşlarıma güveniyorum, üzgünüz."

Operasyon kapsamında, İmar İşleri Müdürü Haluk Ayti, Bodrum Belediye Meclisi’nin DP’li üyesi Feridun Özsert, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Sema Çakır, Fen İşleri Sorumlusu Emin Gümüş, Muhasebe Müdürü Yaşar Yıldız'ın da aralarında bulunduğıu 14 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.



YA(İÖ/COŞ)