Gümbet Mahallesi Saldır Şeyh Caddesi'ndeki parti binasında, cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek için 6 kişinin bugün açlık grevine başlamasının ardından, yaklaşık 50 kişilik bir grup binaya geldi. Grup, ellerinde bulunan taş ve sopaları binaya atınca, içeride bulunan 12 kişi dışarı çıkamadı. Binanın camları kırılırken, parti tabelası da zarar gördü. Grup daha sonra Gümbet pazaryerine gitti.

Burada grup adına açıklama yapan Mümtaz Acar, “Hiçbir siyasi parti görüşümüz yok. Bodrumlu Asi Gençler Grubu olarak BDP'nin ve PKK'nın burada barınmasını Bodrum'u ve ülkemizi kirletmesini istemiyoruz. Belediye meydanında yapacakları açıklamayı engelledik. Bugün de slogan atarak parti binasından geçerken Türk bayrağını yakmaya kalkınca bazı gençler taş ve sopa atarak tepki gösterdiler, ancak bizler, BDP burada PKK’ya destek verip reklamlarını yaptığı sürece bu tepkilerimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı BDP binasına da doğulu vatandaşlar geldi. BDP’liler adına açıklama yapan avukat Gonca Gedikoğlu, “Açlık grevi başlatıp basın açıklaması yaparken burada emniyet görevlileri vardı. Bize sorun çıkmayacağını söylemişlerdi. Kadın ve çocukların da bulunduğu parti binasına yapılan taşlı sopalı saldırı çok çirkin bir davranış. Kesinlikle demokrasiye ve Bodrum'a yakışmıyor. Hukuki yollardan hakkımızı arayıp, saldırganlar hakkında şikayetçi olacağız” dedi.

Olayın ardından grup sözcüsü Mümtaz Acar ve altı kişi ifadeleri alınmak üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.