AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı yönetimini, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Rüştü Tezcan ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ziyaret etti. İlçe binasındaki görüşmede, parti yönetimine başarılar dileyen denizcilik sektörü temsilcileri, denizcilikte yaşanan sorunları ve önemli koyların yapılaşmaya açılması ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, "Bodrum'da turizm yapan bütün sektörler denize muhtaçtır. Bodrum'daki turizm deniz ile vardır. Muğla'nın denize kıyısı olan ilçelerde de bu böyle. Ürgüp'te Peribacaları olması, Denizli'de Pamukkale olmasa turizmden söz edilemeyeceği gibi, Bodrum'da deniz olmazsa, turizmden söz edilemez. Bu nedenle denizi çok iyi korumalıyız. Koylarıyla, körfezleriyle, sahilleriyle temizliğine önem vermeliyiz. Ama maalesef, bunu çok fazla anlayamamışız. Birçok koyumuzu yapılaşmaya, betonlaşmaya, tesisleşmeye feda etmiş durumdayız. Buna bir yerde artık 'dur' demek lazım. Deniz turizmin olmazsa olmazı Kissebükü'nde de tesisleşmeye ve yapılaşmaya 'dur' demek gerekir. Turizm konusunda yapılacak bir planlama çok önemli. Bu planlamayı beklerken de sahip olduğumuz değerleri kaybetmememiz lazım. Planlayıp, ondan sonra nerede gerekiyorsa yapılaşmaya ve tesisleşmeye devam edilmeli. Korunacak yerler neresi ise orası da korunsun" dedi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Rüştü Tezcan, "Deniz Turizmcileri ve denizciler olarak Güney Ege kıyılarındaki koyların ve kıyıların stratejik olarak planlanması gerektiğini bu planlamanın korumacı ve sürdürülebilir anlayışla yapılması gerektiğini savunuyoruz. Bu planlamada gün kaybettikçe, geciktikçe kaos ortamı büyüyor ve kaybettiğimiz değerler artıyor. İlçe yönetimi ile beraber tekrar bu planlama konusunda neler yapabiliriz diye bir girişimde bulunuyoruz. Bu planlamanın simgesi de konunun en temel örneklerinde de olması ile Kissebükü'nün korunması olacak. Bayrağı oradan açarak, Gökoava ve Hisarönü Körfezleri'ne doğru dalgalandırmaya çalışacağız. Deniz turizmi yeni bir sektör olduğu için yönetmelikleri tebliğleri de sürekli yenileniyor ve geliştiriliyor. Sektör de çalışan insanlar işletmelerde bu yönetmelikleri çok az biliyor. Bunların neler olduğunu, hangi kontrollerin yapılacağını nelerin istenmesi gerektiğinin çok ciddi listelerinin çıkarılması lazım. Bunu sektör ile birlikte çıkarıp, ilgili bakanlığa iletmede ilçe yönetiminin köprü vazifesini görmesini isteriz. Bu kurallar zincirini sezon başına kadar çıkarıp, çalışanlara iletebilirsek, sezon hazırlıklarını yaparken bilinçli bir şekilde hazırlarlar. Denetimlerde de sezonda sıkıntı yaşanmaz" diye konuştu. 

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Dernek Başkanı Demiröz ve DTO Başkan Yardımcısı Rüştü Tezcan'ın sektörün sorunları ile ilgili önemli konulara değindiğini belirterek, "Bu konuların konuşulması gerekir. Bodrum ve yarımadada yerel yönetimler bizleri ve bölgemizi iyi yönetemedi. Gerekli yatırımlar yapılmadıkça da kirlenmeye devam edecek. Denizler olmayınca turizminde olmayacağını artık hepimiz biliyoruz. Bodrum'un gerçekten global projelere ve gerçek yatırımlara ciddi şekilde çalışılmaya ihtiyacı var. Denizlerimiz pırıl pırıl olacak, Gökova'nın mavi yolculuğa açılan kapısı Kissebükü'nde eğer denizcilere zarar verecek, denizcilerimizin gelirlerini düşürecek bir çalışma varsa bizde ilçe yönetimi olarak ilgili bakanlığa konuyu ileteceğiz" dedi. Gazetecilerin bilgilendirilmesinin ardından görüşmenin devamı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.



NK (KÖ/RT)