Kumbahçe ve Paşatarlası sahilinde dalgalar, işyeri, otel ve evleri vurmaya başladı. Ortakent- Yahşi, Bitez ve Turgutreis beldelerinde fırtına, trafik levhalarını ve ağaçları söktü. Akyarlar köyü Akçabük koyundaki 'Vıdı vıdı' adlı 12 metrelik yelkenli yat karaya sürüklendi yatta büyük hasar meydana geldi.

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasından Bodrum'a yolcu taşıyan deniz otobüsü, Bodrum limanına sığınmak zorunda kaldı. Açıkta dalga yüksekliği 5- 6 metreye ulaşınca, Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler, Yunanistan'ın İstanköy ve Kilimli adalarına sığınmak zorunda kaldı. İtalyan bayraklı bir kuru yük gemisinin İstanköy adasındaki Kum burnunda fırtınadan kaçarken sığlığa oturduğu belirtildi.

Meteoroloji, Bodrum Belediyesi, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sık sık yaptıkları anonslarla fırtınanın akşam saatlerinde etkisini iyice arttıracağını ve ağır hasara yol açabileceği gerekçesiyle dikkatli olunmasını istedi. Belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçirildi.



YA(İÖ/BT)