Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde dün saat 20.30'da Milta Marina A.Ş. önünde toplananlar fener alayı düzenledi. Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ile ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile fener alayına katılan yaklaşık 12 bin kişiye, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği üyeleri ile Bodrum Motosiklet Kulübü ve Wosvagen Grubu'da destek verdi.

BALKONLARDAN ALKIŞLI DESTEK

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi gazilerinin de dev Türk Bayrağı ile katıldığı fener alayı sırasında bar ve diskolardan sık sık 10'uncu Yıl Marşı çalındı, yürüyüş güzergahındaki Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki evlere Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı. Vatandaşlar balkonlardan alkışlarla fener alayına katılanlara destek verdi.

Yürüyüş'te sık sık 'Atam izindeyiz', 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı. Bodrum Lisesi bando takımı eşliğinde yapılan ve Belediye Meydanı'nda sona eren fener alayının hemen ardından İstiklal Marşı okundu, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

KOCADON'DAN, 'CUMHURİYET'İ KORUMA' SÖZÜ

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada, "Bizlere bugünleri kazandıran ulu önder Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyeti ve bu ülkeyi nefesimiz yettiğince koruyacağımıza söz veriyorum" dedi.

Belediye Meydanı'nda kurulan sahnede Bodrum'un yöresel grupları konser verdi.

Bodrum'un son süngercisi olarak bilinen 64 yaşındaki 'Aksona Mehmet' lakaplı kaptan Mehmet Baş, teknesini süngerler ve dev Atatürk posteri ile donatıp tur attı. Teknesiyle bir hafta boyunca gençleri ücretsiz gezdireceğini söyledi.

YA(AÖ/COŞ)