Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış, birçok ev ve işyerini sular altında bırakırken günün ağarması ile felaketin boyutları ortaya çıktı.

Sağanak yağışta elektrik direkleri devrildi, bahçe ve istinat duvarları çöktü. Villa sahipleri, sabah manzarayı görünce şoke oldu. Turgutreis'te 14 ev ve işyerinin alt katlarını su bastı, onlarca ev ve sitenin bahçe duvarları kullanılamaz hale geldi. Üç otomobilin camları parçalandı. Devrilen elektrik direkleri villaların bahçesine girdi, bazı yolların tamamen kapanmasına neden oldu. Yalı Mahallesi'nde müstakil villada oturan TRT'den emekli ses sanatçısı 61 yaşındaki Özlem Başkaya, "Gece aniden bastıran sağanak ne duvar bıraktı ne çatı. Sabah evlerin bütün alt katları su ile doluydu, sanki tsunami geçti" dedi.

BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Bodrum'da bir saatte 76 metreküp yağışın düştüğü Turgutreis beldesi'nde itfaiye, zabıta ve temizlik işçileri ile sabah saatlerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, büyük şok yaşadığını belirtti. Dinçberk, "61 yaşındayım bugüne kadar böyle sağanak görmedim. Felaketin boyutu büyük olmasa da yıkılan elektrik direkleri ve duvarlar, hasar gören ve kullanılamayacak hale gelen yollar var. Can kaybı ve yaralanan olmaması büyük şans. Belediye ekiplerimizle çevre belediyelerden yardım isteyerek hasar gören yolların ve duvarların tamiri ile evleri basan suları tahleyi etmek için yaklaşık 100 kişilik ekibi seferber ettik, çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Turgutreis- Akyarlar köyünü birbirine bağlayan Mustafa Kemal Bulvarı ile Turgut Özal Caddesi'nde de yer yer çökmeler meydana geldi, karayolu kullanılamaz hale geldi. İlçe merkezindeki iş makinaları traktör ve belediye ekipleri Turgutreis'e sevk edildi.

Yaşar ANTER- Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla),