Yakaköy’de faaliyet gösteren Dibeklihan Sanat Köyü'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde düzenlenen ve 'Kurtuluş Haftası' adı verilen Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, modacı Asiye Özkeskin'in hazırladığı 'Anadolu'dan Esintiler' adlı defile büyük ilgi gördü. Defilenin başında şehit askerlerimiz ve vatandaşlarımız anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Aralarında eski mankenlerden Merve İldeniz ile Türkiye 2'nci güzeli Yağmur Ayaz'ın da bulunduğu 14 manken tarafından sergilenen, Anadolu'nun çeşitli yörelerinin otantik işleme ve bezemeleri yansıtan ve Osmanlı zamanından günümüze kadar kullanılan 45 kıyafetin sergilendiği defilenin sunuculuğunu, 1970’li yılların Türkiye güzeli Yıldız Arhan Mavitan yaptı. Defileyi aralarında ünlü modacı Cemil İpekçi ve Yalan Dünya dizisinin 'Çağatay' karakteri Hakan Meriçliler ile yaklaşık 500 kişi izledi.

DEFİLEDE ATATÜRK FOTOĞRAFLI GEÇİT

Özkeskin'in atölyesinde son iki yılda derlediği, hepsinden sadece birer örnek bulunan kıyafetlerden oluşan ve Anadolu rüzgarı estiren defilenin sonunda Merve İldeniz'in elinde Atatürk fotoğrafı ile podyuma çıkması ve diğer mankenlerle tur atmasını, sanatseverler ayağa kalkarak dakikalarca alkışladı.

GÜZELİ DUDAKLARINDAN ÖPTÜ, İLGİNÇ SAÇI İLE DİKKAT ÇEKTİ

Defile sonunda, eski Türkiye güzeli Mavitan'ı tebrik ederek, ilginç biçimde dudaklarından öpen Cemil İpekçi, ensesinde bıraktığı bir tutam saç ile dikkat çekti. İpekçi, Asiye Özkeskin'in bir süredir atölyesinde çalıştığını ve eğitim aldığını belirterek, “Kadınlarımızın yaratıcılıkları ve becerilerini bir kez daha gördük. Kadınlarımıza olanak tanındığında neler yapabileceği ortada. Şimdiye kadar hep onlarlaydım, yine kadınlarımızın yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğim. Burada yaşayan ve bir sanat ile uğraşmayan tüm kadınlarımızı atölyede çalışmaya ve kendilerinde gizli kalan yeteneklerini ortaya çıkarmaya davet ediyorum. Bir ülkede en önemli kişiler bence kadınlar. Çünkü, kadınlar kazanmıyorsa, kadınlar eğitimsizse, onların yetiştirdikleri çocuklarda o denli olur. Kadınları sadece seyredip hayran oldum. Bu sene meslek hayatımda 42. yılım. Hala kadınlarlayım, hala onlardan çok umutluyum” dedi.