Bodrum’a turizm sezonunun ilk turist kafilesi bugün Danimarka'nın Başkenti Kopenhag’dan geldi. Milas- Bodrum Havalimanı'na inen ve Scanway Tryket Eksperten Seyahat Acentesi aracılığı ile gelen 130 Danimarkalı turist, uçağın merdivenlerinde Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Özsert tarafından karanfillerle karşılandı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından havalimanından çıkan turistler bu kez lokum ve şarap ikram edildi. Bodrum Halk Oyunları Ekibi'nin Çökertme, Tosun Memedim ve Harmandalı oyunları ile karşıladığı turistlerden bazıları yöresel oyunlara ayak uydurmaya çalıştı. Bazı turistler de halk oyunları ekipleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bodrum'a 1 haftalık tatil için eşi Henrik Borgstrom ile geldiğini belirten 45 yaşındaki öğretmen Heidi Petersen Borgstrom, "Bodrum'un adını çok duyduk. Ancak tatil için ilk kez geliyoruz. Burada hava ve karşılama töreni gerçekten çok sıcak. Çiçekler, şarap ve dans. Bir insan tatil için gittiği ülkede daha başka ne isteyebilir ki" dedi.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, geçen yıl ilçeye gelen turist sayısında yüzde 11'lik artış sağlandığını bu yıl da beklentilerin yüzde 15'in üzerinde olduğunu söyledi.

Scanway Tryket Eksperten Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Doğusoy de bu yıl Türkiye'ye 120 bin Bodrum'a 20 bin Danimarkalı turisti getireceklerini belirterek, "Bu rakam elbette daha da artabilir. Danimarkalı turistin Türkiye'deki tatil yörelerine ilgisi her geçen gün artıyor. Yerinde ve zamanında tanıtımların bunda önemli rolü var" diye konuştu.

Danimarkalı turist kafilesi daha sonra konaklayacakları Kumbahçe Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı Diamond Of Bodrum Otel'e geçti.