Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yaklaşık 15 gün önce beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan organlarından bir böbreği, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde diyaliz tedavisi gören böbrek yetmezliği hastası Başol Üngör'e, nakledildi. Ailesi tarafından bağışlanacak olan böbreğin doku uyumu sağlanamadığı için nakledilemediğini ve 8 yıldır organ nakli olmayı beklediğini ifade eden Üngör, şunları söyledi:

"8 yıldır  böbrek rahatsızlığım vardı. Eşim böbreğini vermek istedi. Ama eşimin böbreği uyuşmadı. Daha sonra annem de vermek istedi, ancak annemin de sol böbreğinde kist olduğu için veremedi. Babamda da şeker hastalığı vardı, o yüzden böbrek nakli yapılamadı. Yaklaşık 6 ay önce beni hastaneden çağırmışlardı. Ancak yapılan tahlillerde böbrek uyuşmadığı için nakil olamamıştım."

'KANA KANA SU İÇECEĞİM'

Isparta'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın bağışlanan bir böbreğinin nakledilmesi için hastaneden telefonla aradıklarını söyleyen ifade eden Üngör, "Bana haber verilip, hastaneye geldiğimde benimle beraber böbrek nakli bekleyen 5 hasta vardı. Yapılan tetkiklerde doku uyumu sağlandığı için böbrek bana nakledildi. Şu an sağlık durumum çok iyi. Artık kana kana su içebileceğim için çok mutluyum. Organı bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.

'HAYATINI DAHA RAHAT YAŞAYABİLECEK'

Operasyonu gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu da böbrek naklinin son derece başarılı geçtiğini belirttti. Başol Üngör'ün bundan sonraki hayatını daha rahat yaşabileceğini kaydeden Doç. Dr. Erikoğlu, "Isparta'da beyin kanaması nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki bir hastanın organları ailesi tarafından bağışlandıktan sonra böbreklerden bir tanesi Sağlık Bakanlığı kontrolleri altında hastanemize gönderildi. Hastalarımız arasından 40 yaşındaki hastamıza nakledildi. Şu an hastamızın durumu gayet iyi. Böbrek fonksiyonları düzelme aşamasında" dedi.



HK(İA/SS)