Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ameliyatla Mustafa Tuncay Mete'nin sol böbreği laparoskopik yöntemle önce çıkarıldı. Buna bağlı ve hastalıklı olan atar damarı alındı. 2 saat süren ameliyat sonunda Mete, 8 yıldan beri yaşadığı tansiyon hastalığından kurtuldu.

Ankara'daki doktorların yapılamaz denilen ameliyatı başarıyla gerçekleştiren doktorlar Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, Op.Dr. Ayhan Mesci ve Op.Dr. Birkan Bozkurt, hastanın tansiyon hastalığının iyileşmesinin yanı sıra, böbreğinin de kurtarıldığını, ilerde meydana gelebilecek göz, beyin ve kalp hastalıklarının da önüne geçilmiş olduğunu söyledi.

Doktorlar, bu tür ameliyatların daha önce açık kesi yöntemiyle yapıldığını, bu kez ilk defa laparoskopik yöntemle yapıldığını söyledi. Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, “Hastamızın böbrek damarına bağlı hipertansiyon hastalığı vardı. Bu ilerde kendisine başka hastalıkları da getirecekti. Yaptığımız, problemli böbreğin kapalı yöntemle çıkartılıp arızalı damar alındıktan sonra yeniden başka bir yara açmadan kendi kasığına böbreğini yeniden nakletmektir. Başarılı da olduk. Hastanın sağlık durumu çok iyi. Hayatını normal şartlarda sürdürebilecek" diye konuştu.

En çok istediği karate sporunu hastalığı nedeniyle yapamadığını söyleyen Mustafa Tuncay Mete, artık karate ve futbol oynayabileceği için çok mutlu olduğunu aktardı. Mete, “23 Ağustos'ta ameliyat oldum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Daha önce 20'lere çıkan tansiyonum. Şu an 12 ve çok rahatım. Ameliyat olmadan önce sürekli baş ağrısı hareketlerimi kısıtlıyordu. Tansiyon nedeniyle 7 ay hastanede yattığımı bilirim. Çok şükür kurtuldum" diye konuştu.