İşsiz olan ve 9 ay önce cezaevinden çıkan 35 yaşındaki Ertuğrul Akbulut ile 33 yaşındaki Esengül Akbulut’un 2’si kız 3 çocuğunun ortancası olan Hazat , tek böbrekli dünyaya geldikten sonra, bu böbreği de iflas etti. 4 yıldır haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanan Hazat’ın ailesi oğullarına böbrek bulabilmek için çapraz nakile de başvurdu, ama bir sonuç alamadı. Anne ve babanın böbreği de uyum sağlayamadığı için çaresizlik içinde olduklarını belirten aile, oğullarına yardım eli uzatılmasını istedi.

Yunus Emre Mahallesi TOKİ sosyal konutlarında yaşayan ve 9 ay önce cezaevinden çıktığını, oğlunun çaresizliği karşısında eridiğini belirten Ertuğrul Akbulut, “Çocuğumun bu halini gördükçe vicdan azabı çekiyorum. Bir şey yapamıyorum. Bitmiş bir insanım. Cezaevinden çıkalı 9 ay oldu. Çocuğuma hiçbir şey yapamıyorum. Allah rızası için yardım edin. Büyüklerimden tek isteğim budur. Çapraz nakile müracaata bulunduk bir sonuç çıkmadı. Bana her gün ‘baba baba’ dedikçe ciğerlerim yanıyor" diyerek gözyaşı döktü.

Hazat Akbulut’un annesi Esengül Akbulut ise, “Böbrek bulamadığımız için Hazat’ın her gün vücudunda yaralar oluşuyor. Hazat artık diyalize dayanamıyor. Katater takılması için doktorlar artık Hazat’ın damarlarını bulamıyor. Hazat nakil olması lazım. Hazat her geçen gün geriye gidiyor. Artık Hazat’a bir yardım eli uzanmasını istiyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Camdan dışarıya baktıkça diğer çocuklara imreniyor. Her gece bir korku ile yatıyoruz. Oğlumun hastalığına dayanamadım ve şeker hastası oldum" diye konuştu.

Böbrek isteğini belirten Hazat Akbulut ise, “Tek isteğim her çocuk gibi oyun oynamak ve okula gitmek. Böbrek bulunursa yapacağım ilk şey kana kana su içmek olacak. Özlemini yaşadığım herşeyi yapacağım" dedi.