Ekonomik sıkıntı nedeniyle yaklaşık 6 aydır ücretlerini alamayan BMC işçileri aileleriyle birlikte İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı Semti'nde bulunan fabrikanın bahçesinde protesto eylemi yaptı. İşçilere Türk- İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Türk- Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Türk- Metal Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun ve bazı sendikaların temsilcileri de destek verdi.

ÇARŞAMBA SON GÜN

Eylemde konuşan Türk- Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, fabrikada işçilerin durumunu görüşecek kimseyi bulamadıklarını söyledi. Türkiye'nin, İzmir'in ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın BMC'ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bizi sürekli olarak oyalıyorlar. Son olarak yönetim kurulu başkanı ile görüştük. Kredi anlaşması sağlandığını çarşamba gününden sonra BMC'nin eski günlerine döneceğini söylediler. Biz de onlara çarşamba günü 18.00'e kadar süre veriyoruz. Eğer o saate kadar bize bir açıklama yapmaz, ödeme planı vermezlerse perşembe günü otobüslerle İstanbul'a, holdingin kapısına gideceğiz. Lanet olsun bu fabrikayı bu hale getirenlere. Bu fabrikayı adam gibi yönetecek birileri mutlaka vardır" diye konuştu.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç ise yönetimin çıkarttığı krizin işçilere yıkılmaya çalışıldığını belirterek, "6 aydır iyi niyetimizi suiistimal ediyorlar. 6 aydır elimize sadece 2 bin 300 TL verdiler, aylık 400 TL'ye denk geliyor. Fabrikayı bu hale getiren yöneticiler yapabiliyorlarsa bu parayla kendileri geçinsinler" dedi.

Eyleme katılanlar konuşmaların ardından fabrika önünden ayrıldı.



TG(AÖ/SS)