Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaretinde iç savaşın yaşandığı Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelen sığınmacıların barındığı kampları görmek için Hatay'a geldiğini söyleyip, Suriyelilere gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

El-İbrahimi, "Türkiye genelinde çok iyi karşılandıklarını ve çok iyi muamele gördüklerini duyduk. Umarız ülkelerine bir an önce barış gelir. Dün akşam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikteydik. Kendisine de buraya geleceğimizi ilettik" dedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de El-İbrahimi'nin dileklerine içtenlikle katıldığını vurgulayıp, Suriye'deki kaosun en kısa zamanda sona ermesini ve barışın gelmesini diledi.

Vali Lekesiz, "Suriye'ye barışın gelmesinde sizin de önemli bir katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Gerek diplomatik birikiminiz, geçmişiniz, gerekse kamuoyunda güven telkin eden kişiliğiniz, barışın gelmesine katkıda bulanacaktır. Buna inanıyorum. Uzmanlığınız, geçmişiniz, bu konuda güven telkin eden kişiliğiniz barışa olan umutları daha da arttırdı" diye konuştu.

Vali Lekesiz, barışın gelmesi yönünde yürüttüğü çalışmalardan dolayı El-İbrahimi'ye üç semavi dinin simgelerinin yer aldığı plaket verdi.

El-İbrahimi'nin Altınözü ve Yayladağı'ndaki kampları ziyaret edeceği belirtildi.