MÜLTECİ SAYISININ 230 BİNE ULAŞMASI BEKLENİYOR

UNFPA Türkiye Temsilcisi Zahidul Huque, komşu ülkelerde yaşamını sürdüren 460 bin Suriyeli mülteciden yaklaşık 140 bin kişinin Türkiye’de AFAD'ın sorumluluğunda hizmet veren 14 kampta konuk edildiğini hatırlatarak, bu kamplarda bulunan bireylere hemen her türlü yardım ve desteğin Türkiye hükümeti tarafından sunulduğunu söyledi.

Huque, Türkiye hükümetinin yardım çalışmalarını başarı ile yürüttüğünü belirtirken, göç akışının sürekli devam etmesinin ve yaklaşan kış koşulları ile birlikte gelecek mülteci sayısının 230 bin'e erişecek olmasının bu konudaki ihtiyaçların karşılanması baskısını sürekli artırdığını söyledi. Bu nedenle psikososyal destek, güvenli annelik ve aile planlaması gibi konular da dahil olmak üzere değişik alanlarda kurumlar arası işbirliğinin önem kazandığına dikkati çeken Huque, Türkiye Hükümetinin UNFPA ile işbirliğinden oldukça memnun olmasını öğrenmelerinin, kendilerini mutlu ettiğini açıkladı.

Bu arada, UNFPA Türkiye Ofisi Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisine girerek, ilgili kamu kurumları, meslek kuruluşları, üniversiteler ve STK’lardan 31 kişinin katıldığı, uluslararası düzeyde uygulanmakta olan, “Afetlerde başlangıçta asgari hizmet paketi“ konusunda başarılı bir sertifika eğitim programını gerçekleştirdi.

UNFPA Türkiye Ofisi, bu alanda yürüttüğü çalışmalara, başta Dışişleri Bakanlığı’nın yönlendirmesi ve ilgili kamu kuruluşlarının işbirliği ve ortaklığı ile devam edeceklerini bildirdi.



ÜK (AY/AK )