Gaziantep'in metropol Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan ve 4 ay önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Aile ile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından hizmete açılan Dülük Biyolojik Göleti ve Tabiat Parkı'nı ziyaret edenler, 155 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitkiyi görebiliyor. Ayrıca, gölete nazır dinlenip çaylarını yudumlayarak yemeklerini yiyebiliyorlar. Göletin vatandaşların akınına uğradığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Ak Parti'li Rıdvan Fadıloğlu, "Daha önce piknik alanı olarak hizmet veren bölgeyi tabiat parkına çevirdik. 309 hektarlık alanı kiraladıktan sonra yeniden düzenleyerek bir de gölet yaptık. Hafta sonu 50 - 55 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Açıldığı günden bu yana ziyaretçi sayısı 1 milyona ulaştı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırabilmek ve sosyal yaşantılarına ayrı bir renk katabilmek adına burasının Gaziantep'e çok yakıştığını düşünüyorum"dedi.

154 TÜRDEN BİTKİ

Dülük Biyolojik Göleti'nde 22 farklı türden ağaç, 33 tür çalı ve 99 farklı tür perennial bitkilerden oluşan, 154 türde 11 bin 335 ağaç ve bitki yer aldığını belirten Başkan Fadıloğlu, çiçek ve ağaç seçiminde Gaziantep'in iklimiyle uyumlu olmasına özen gösterdiklerini, dikilen ağaç ve çiçeklerin önemli bölümünün yaz-kış doğal renkleriyle kalacağını anlattı. 6 bin metrekaresi gölet alanı olmak üzere, 20 bin metrekarelik alana kurulu olan Dülük Göleti'nde 400 metrekarelik ahşap seyir terasından akan, 5 katmerli bir şelale bulunduğunu vurgulayan Fadıloğlu, "Vatandaşlarımız gölet üzerindeki ahşap köprüde gezinirken, göletin etrafındaki teraslarda göl ve çam manzarasında pikniklerini yapıyor. Göletimizin yanındaki yürüme bandı ile gölet arasındaki arberetumdaki rengarenk bitkilerin seyrine doyum olmuyor. Gaziantepliler göletin yanındaki kafeterya ve bu kafeteryaya ait iki oturma terasında çaylarını yudumlarken, çiçek kokularını soluyarak günün yorgunluğunu atıyorlar"diye konuştu.

KİMYASAL MADDE YOK

Gölete ekilen bitkilerle kendi kendini temizleyecek bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Fadıloğlu şunları söyledi:

"Göletin suyu yukarı çıkarken oksijen depolayarak, içindeki mikroorganizmalarla kirliliği önleyecek. Yani, temizlik için hiçbir kimyasal ürün kullanılmayacak. Buradaki arberetumda 4 mevsim, rengarenk çiçekler açacak. Vatandaşlarımız, yılın her gününde gittiklerinde bu güzelliği görebilecekler. Göletin doğu tarafının teraslamasını yaptık. Önümüzdeki sene de batı bölümünün teraslamasını tamamlayacağız. Türkiye'nin en büyük suni göleti olma özelliğini taşıyan Dülük Biyolojik Göleti, Gaziantep'in vizyon projelerinden birisi oldu."

Vatandaşlar ise Gaziantep'te böyle bir yerin eksikliğinin hissedildiğini ve göletin çok güzel bir görünüme sahip olduğunu söyledi.