Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Bitlis Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Vali Yılmaz, Bitlis'in Türkiye'nin en huzurlu illerinden biri olduğunu söyledi. Bu huzur ortamını sürdüreceklerini anlatan Yılmaz, "Bu huzur ve güveni sağlamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. İlimizi her yönüyle geleceğe taşımak istiyoruz. Bitlis’te eğitim ve sağlık alanındaki talepler en aza indirildi. Güvenlik konusunda da en iyi noktadayız. İnşallah istihdam konusunda da çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini verecektir. Bitlis’te halkımız huzur ve güven içerisinde, mutlu bir hayat sürsün istiyoruz" dedi.

Vali Nurettin Yılmaz, askeri birlikler ve emniyet güçlerinin sadece güvenliği sağlamakla ilgilenmediklerini de belirtti. Yılmaz, "Asli görevlerinin yanında vatandaşların sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına da koşuyorlar. Öyle ki sizler de şahitsiniz, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir olayla karşılaştık. Bir hamile köylümüz bebeğini askeri bir helikopterde dünyaya getirdi. Biz daha doğacak bebeğimize hizmetten başlıyoruz, en ileri yaştaki vatandaşımıza da ulaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız sadece kendi görevlerini değil, görevlerinin dışındaki birçok alanda da vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Vali Yılmaz, çetin bir kış dönemi geçirdiklerini, bu dönem içerisinde kentte görev yapan basın mensuplarının da görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Vali Yılmaz, yapılan haberler sayesinde Acil Afet Durum Başkanlığı'ndan ve bazı illerden Bitlis’e destek geldiğini söyledi.