Bitlis'te özellikle son bir aydır belirli aralıklarla yağan yoğun kar yağışı insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Bitlis Belediyesi tarafından oluşturulan ve Bir Damla Yaşam Derneği tarafından yürütülen Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde barınan 100'e yakın köpek, dondurucu soğuklar nedeniyle korunma sorunu yaşamaya başladı.

DUYURU YAPILDI

Köpeklerin daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele veren Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri, barınaktaki köpeklerin battaniye, sıcak kulübe ve mama ihtiyaçlarının giderilmesi için internet üzerinden duyuru yaptı. 

Bitlis’te kış şartlarının çok zor ve yoğun geçtiğinin altını çizen dernek üyesi Damla Şahin, "Bu yüzden yemek sıkıntısı baş göstermeye başladı. Sıcak kulübelere ve battaniyeye acil ihtiyacımız var. Burada yaralı hayvanlar bulunuyor. Sosyal paylaşım ağlarında konu ile ilgili gerekli duyurularımızı yaptık. Bize başvuranlar oldu. Ancak bunlar yetersiz kalıyor. Daha fazla desteğe ihtiyacımız var" dedi.

ÜCRETSİZ ALINABİLİR

Damla Şahin barınakta rehabilite edilmiş ve aşıları yapılmış köpeklerin ücretsiz alınabileceğini belirterek, "Aşıları tamamlanmış, kısırlaştırılmış, sahiplendirilmeye hazır hale getirilmiş köpeklerimiz var. Bölgemizde sahiplendirme sıkıntısı var. Gidip batı illerinden köpek alıp gelen vatandaşlarımız var. Ancak biz burada her türlü bakımı yapılmış köpeklerimiz ücretsiz olarak, sadece kimlik fotokopilerini alarak teslim ediyoruz" diye konuştu.