Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı köyü kırsalında konuşlu bulunan askeri birliğe dün saat 18.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmalarda köy korucuları İzzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ şehit olurken, er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak ise yaralandı.

Yaralı asker ve köy korucularının Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ederken, şehit geçici köy korucuları için bugün Bitlis Devlet Hastanesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Veysel Yurdakul, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz, Akif Pektaş, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, kurum amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN YÜKSEK MERTEBEYE ULAŞTILAR

Törende konuşan Vali Yurdakul, şehitlerin artık Bitlis'e, Anadolu'ya ve tüm İslam alemine mal olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Kuran-ı Kerim'de geçen bir ayette, sizleri zaman zaman korkuyla, açlıkla, ürünlerinizi eksiltmekle ve canınıza verilecek bir zararla imtihan ederiz. Şu anda hepimiz bir imtihan yaşıyoruz. Ama Allah'ın izniyle bu imtihanı sabırla, dik duruşumuzla ve metanetimizle vereceğiz. Ahirette şefaat hakkı verilen şehitler var. O bakımdan burada şehitlerimize dua ederken, onların huzurunda bizim gibi eksiği olan ve bir şekilde yaşayanlar da onların şefaatini bekliyor. Hepimiz çok hüzünlüyüz ve çok üzgünüz. Akşamdan beri komutanlarımız, doktorlarımız, müdürlerimiz ve Bitlis halkı, ülkenin bölünmez bütünlüğü karşısında tek bir yumruk gibi. Bu yumruk zaman içinde de devam edecek. Onlar bugün ay yıldızlı bayrak içinde ulaşılabilecek en yüksek mertebeye ulaştı. Biz moral ve motivasyon kaybına uğramadan dik durarak sonuna kadar memleketimize, dinimize ve ülkemize namus şeref ve haysiyetimize yapılan saldırılar karşısında kale gibi duracağız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum"

İl Müftüsü İmran Kılıç'ın cenaze namazı kıldırması ve dua yaptırmasının ardından, şehitlerden Mehmet Şerif Aysal'ın cenezasi toprağa verilmek üzere il merkezindeki 8 Ağustos mahallesine, Mehmetcan Yeşildağ'ınki Mutki'nin Salman köyüne, İzzettin Bal'ın cenazesi ise Mutki'nin Açıkalan köyüne gönderildi.