Saldırı saat 21.00 sıralarında Bitlis-Diyarbakır Karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Polis aracının devriye görevi yaptığı sırada bir grup PKK'lı teröristlerce  roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Araçta küçük maddi hasar meyrdana gelirken, polisler yara almadan kurtuldu. Polislerin anında karşılık verdiği saldırıda, yoldan geçen bir kişi ise kolundan hafif şekilde yaralandı.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yaralı vatandaşın Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve bir akar-yakıt istasyonundaki kantarda aracının yükünü tartan bir vatandaş ise çatışmanı ortasında kaldıklarını aracındana da şaraplen parçası isabet ettiğini söyledi. TIR sürücüsü saldırı sırasında bir şaraplen parçasının aracının yatak bölümüne isabet ittiğini buradan da ön camı kırarak dışarı çıktığını, aracın içerisinde olmadığı için yara almadan kurtulduğunu anlattı.