Bitlis yöresinde yetişen iri taneleriyle göz dolduran Adilcevaz cevizinin hasadı törenle başladı. Törene, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, üreticiler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, geçen yıllara oranla kış mevsiminin sert geçmesi, ardından da yaz mevsiminde kuraklığın yaşanmasının ürün miktarında düşüşe sebep olduğunu söyledi. Müdür Korkmaz, "Şu anda 50 bin ceviz ağacından 4 bin ton ürün alıyoruz. Marka haline gelen Adilcevaz cevizinin üretimini arttırmak için Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ortak çalışma yapıyoruz" dedi.

TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, ise Adilcevaz cevizine yoğun talep olduğunu ve bu talebi karşılayamadıklarını söyledi. Adilcevaz cevizinin namının dünyada duyulduğuna dikkat çeken Göksoy, "Bundan dolayı ceviz talebini karşılayamıyoruz. Adilcevaz cevizinin aroması, yağ oranı, kabuğunun ince olması, Adilcevaz cevizine talebi arttırıyor. Şu anda ceviz reçeli ile cevizi ön plana çıkarıyoruz. Ayrıca cevizin cinsel güce iyi geldiğini de biliyoruz. Bunda dolayı da üretimimizi arttırmak için yeni fideler dikiyoruz" dedi.