Bitlis'te 30 yıl önce açılan ve 7 ile 12 yaş arası korunmaya muhtaç çocukların barındığı 70 yataklı Yüzüncü Yıl Çocuk Yuvası kapatıldı. Konu ile ilgili basın açaklaması yapan Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, son 5 yılda yapılan koruyucu ve önleyici hizmetler sonucu yuvada barınacak çocuk kalmadığını ve bu nedenle yuvanın kapatıldığını söyledi.

'ÖNCELİK AİLE ORTAMI'

Bakanlığın politikasının yuvada kalan her çocuğun kendi aile ortamını sosyal çevresinden ayrılmadan farklı modellerle yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Yoldaş şöyle konuştu:

"Birinci önceliğimiz Aile ortamıdır. Aile ortamının mümkün olmaması halinde koruyucu aile sistemiz devreye giriyor. Koruyucu ailede yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucu durumu iyi olan bir aile belirleniyor ve çocuk aileye veriliyor. Belirli kontroller yapılıyor. Bu iş gönüllü olabildiği gibi ücretli de olabiliyor. Bizim çocuk evi dediğimiz bir modelimiz var. Apartmandan bir daire kiralanıyor ve çocuklar oraya yerleştiriliyor. Sayıları 5 ile 8 arasında değişen çocuklarımız bu evlere yerleştiriliyor. Bunların mümkün olmaması halinde sevgi evleri modellerimiz var. Hiç birinin mümkün olmaması halinde çocuklar yuva veya yetiştirme yurtlarına yerleştiriliyorlar."



ÖÇ(FE/COŞ)