Bitlis kent merkezinde geçen hafta pazartesi akşam saaatlerinde başlayan kar yağışı, cuma gününe kadar aralıksız devam edince, kent merkezindeki kar kalınlığı da 2 metre 70 santimetreyi buldu. 343 köy yolu ile birlikte merkezdeki mahalle araları bile ulaşıma kapandı. Cumartesi gününden itibaren yapılan yoğun çalışmalar sonucu 241 köy yolu ve mahalle araları temizlenerek ulaşıma açıldı. Geri kalan köy yollarını açılması için de yoğun bir çalışma başlatıldı. Ancak dün akşam satlerinde yeniden başlayan kar yağışı 25 köy yolunu daha ulaşıma kapatınca, yolu kapalı köy sayısı 127'ye çıktı.

KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI

Bitlis Valiliği'nnden kar yağışıyla birlikte İl Özel İdaresi'ne ait ekiplerin karla mücadele çalışmalarına başladığını belirtilirken, Meteoroloji yetkilileri, erimelerden sonra Bitlis’te yerdeki toplam kar kalınlığını 205 santimetre olduğunu, son 24 saatte ise 10 santimetre kar yağdığını açıkladı. 

Karayolları 118’nci Şube Şefliği ise, kar yağışı ile birlikte ekiplerin aralıksız çalışmalara başladığını, ana arterlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.