Ahlat ilçesi'nde önceki gün başlayan Uluslararası Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri, yelken, yüzme, bilek güreşi ve dragon yarışmaları ile sürdü. Bugün sona erecek şenlikler kapsamında, Denizcilik Müsteşarlığı ve Ahlat Belediyesi'nin organisayonuyla Ahlat Limanı'nda düzenlenen dragon yarışları renkli geçti. 11 takımın kıyasıya yarıştığı yarışma sonucunda 'Osmanlı Torunları' takımı birinci, 'Adilcevaz Süphan' takımı ikinci ve Ahlat Belediyesi takımı ise, üçüncü oldu.

Kentteki görevine 18 Ağustos'ta başlayan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da Van Gölü’nde su kayağı yaptı. Başarılı bir gösteri sunan ve izleyenlerden alkış alan Vali Yurdakul, Van Gölü’nün su sporları için büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Yurdakul, Van Gölü’nün 'bir iç deniz' olarak su sporlarında büyük bir potansiyeli bulunduğunu kaydederek, "İnşallah burada kaymakamlığımız, belediyemiz ve sporcularımız ile birlikte çok güzel günler yaşayacağız. Meraklılarını da bekliyoruz" dedi.

Etkinkilkler kapsamında Azerbaycan Devleti Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Finemonisi Halk Dansları Şarkı Grubu ile Bulgaristan'dan gelen 'Nazar' ve 'Nino' adlı sanatçılar da konser verdi. Ahlat Şehir Stadında düzenlenen programda, Türkiye’de ilk defa emekli öğretmen, avukat, doktor ve ev hanımlarından oluşan Bakırköy Belediyesi Yörem Folklor ve Turizm Araştırma Derneği Erzurum, Ardahan ve Bayburt yöresinden aşıklar da katılarak renkli görüntüler sundu. Gece sonunda Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, katılan sanatçı ve gösteri gruplarına Ahlat Bastonu hediye etti.



TB(FE/İD)