Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı Köyü kırsalında bulunan askeri birliğe 19 Ekim'de akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmalarda köy korucuları İzzettin Bal, Mehmet Can Yeşildağ, Hüsamettin Kandemir ve Mehmet Şerif Aysal şehit olurken, 1 er ve 2 köy korucusu da yaralandı.

Şehit olan 4 korucunun anısına, İl Özel İdaresi tarafından aynı bölgeye bir çeşme yapıldı. Çeşmeni açılışına, Vali Yurdakul, il Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, bazı kurum müdürleri ile köy korucuları katıldı.

Vali Yurdakul, ebediyete uğurladığıkları kardeşlerinin hatırasını yaşatmak için böyle bir çeşme yaptırdıklarını belirterek, "Bizler aynı anneden, aynı babadan doğduğumuz için değil, aynı havayı teneffüs ettiğimiz aynı coğrafyada bulutluğumuz için değil, ancak inananlar olarak kardeşiz. Bu nedenle ilahi hakikatinin tezahürü sayesinde yeryüzünde yaşayan bütün canlılar dahil olmak üzere kendi özel coğrafyamızda, özellikle bugün Bitlis’imizde ve bu bölgede kendilerini kardeş saydığımız, korucu kardeşlerimizi ebediyete uğurlamamızın hatırasını yaşatmak için böyle bir çeşme yaptırdık. Onların o ebedi hatıraları üzerinden kalanlara da bir mesaj vermek ve toplumsal birlikteliğimizi bütünlüğümüzü bu vesile ile tüm dünyaya göstermek için burada toplamış bulunuyoruz. Ülkemizin şeref ve haysiyetine göz dikenlerin bilmediği bir husus var. İlahi hakikat, bizler ilahi bir fermanla birbirine kardeş olmuş birbirinin dertlerini iyi günde kötü günde paylaşmasını bilmiş yeni sinerjilere, yeni açılımlara kendine yol bulmuş bir ülkenin bir coğrafyanın evlatlarıyız" dedi.

Konuşmaların ardından, çeşmenin açılışını Vali Yurdakul, il Jandarma Komutanı Albay Aydın, köy korucuları ve diğer kurum amirleri ile birlikte yaptı. Açılışta ayrıca Kuran-ı Kerim okunup, İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dua edildi.