Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, Bitlis'te beyaz afete dönüştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içerisindeki yağışla birlikte kent merkezinde kar kalınlığının 70 santimetre daha artarak 270 santimetreye ulaştığını bildirdi. Çarşamba gününden pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiği Bitlis'te 343 köy ile 287 mezranın da yolu ulaşıma kapandı. Mahalle yollarının bile kapandığı Bitlis'te Valilik, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin kapalı yolları aciliyet durumuna göre açtığını bildirdi.

Bitlis'te yaşayanlar en son 20 yıl önce kentte böyle bir kar gördüklerini söyledi. 52 yaşındaki Musa Çalışkaner, kar yüzünden evlerinden çıkamaz olduklarını belirterek, "Böyle bir karı yıllar önce gördük. Bu yıl kar kalınlığı neredeyse 3 metreyi buldu. Belediye yollarımızı açıyor ancak kısa süre sonra yeniden kapanıyor" dedi.

KAYAKLI KOŞU FİNALİ İPTAL

Türkiye Kayak Federasyonu'nun yarış takviminde bulunan ve ilk etabı Kars Sarıkamış'ta düzenlenen kayaklı koşu yarışmalarının ikinci etabı ise 8 Şubat Çarşamba günü Bitlis'te başlamıştı. Bitlis'in Rahva mevkiinde bulunan El-Aman Hanı'nın bulunduğu bölgede yapılan kayaklı koşu finali ise bugün yapılacaktı. Ancak bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı yüzünden bu yarışlar iptal edildi. İki etap sonunda en fazla puanı toplayan sporcuların şampiyon olduğu bildirildi.

Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, bu yarışlara 24 ilden toplam 270 kayakçının katıldığını, kayakçıların olumsuz hava şartları yüzünden kentten ayrılamadıklarını, bu sporcuları havalar düzelinceye kadar Bitlis'te misafir edeceklerini söyledi.



ÖÇ(FE/CK)