Bitlis'te ilk eğitim-öğretim günü, Atatürk Mahallesi'nde bulunan Oya Havare İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. İlköğretim okulu öğrencilerinin oldukça heyecanlı olduğunu gözlendiği törende eski öğrenciler, yeni öğrencilere ve öğretmenlerine çiçek verdi. Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis’in çok köklü bir tarihe sahip olduğunu, çocukların da İdris-i Bitlis, Şemsi Bitlisi ve Küfrevi Hazretleri'nin torunları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bu çocuklarımız onların bize emanetidir. Bu eğitim algısının dışına atmadan hepsini özel ve yetenekli kabul ederek, onları yetenekli öğretmenlerimize emanet ederek, en iyi şekilde çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bitlis medeniyet tarihinde yeri olan ve izi olan bir kenttir. Bu topraklar Şemsi Bitlisi’yi, İdrisi Bitlisi’yi, Küfrevi Hazretleri'ni, Fahrettin Ahlati’yi ve birçok büyük zatı yetiştirmiş, sadece kendi bölgesini değil, bir bakıma bütün Anadolu’yu aydınlatmıştır. Burada bulunan çocuklarımız da onların bizlere bıraktığı emanet torunlarıdır. Bu yeni dönemde hiçbir öğrencimizi bu eğitim algısının dışında bırakmadan, hepsini özel, güzel ve yetenekli kabul ederek, eğitim vereceğiz. Yeni öğretmenlerimizle birlikte Bitlis olarak yeni başarılara imza atacağız. Bitlis’te eğitim 3 ayağından biri de velilerimizdir. Öğretmenlerimiz bizim nezdimizde çok önemli ve kutsi varlıklarımızdır. Türkiye 2023 hedefleri içerisinde 500 milyar dolay ihracat hedefleri, kişi başına gelirleri, inovasyonu, katma değeri ve yeni keşif, buluşları ile sadece bölgesinde değil, dünyanın bu coğrafyasında bölgesine ışık olacak bir potansiyeli ve hüviyeti bünyesinde barındıran bir ülkedir. Bu rüyamız, bu çocuklarımızla birlikte gelişecek. Yine bu rüyamız bu öğretmenlerle gerçekleşecek. Bu rüyamız bu eğitim camiamızla gelişecek."

İlk ders zilini Vali Yurdakul'un çaldığı Bitlis'teki törenler, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ve halkoyunları gösterileri ile devam etti. Daha sonra ilkokula yeni başlayan öğrencilere ve yeni öğretmenlere eski öğrenciler tarafından ‘hoş geldin’ çiçeği verildi. 


ÖÇ(FE/AK)