Bitlis merkezde 3 gündür sağanak şeklinde etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkilerken, bir tepenin yamacında kurulu bulunan Zeydan Mahallesi'nde bugün saat 15.00 sıralarında heyelan meydana geldi. Toprak yığınları, 3 evin bulunduğu bölgeye indi. Heyelan bölgesinde belediye ekipleri tarafından çalışma başlatırken, Bitlis Acil Afet Durum Müdürlüğü ise olay yerinde yaptığı incelemelerden sonra tepenin yamacında bulunan 3 ev boşaltıldı.

Heyelanın geldiği bölgede büyük iş makinelerinin girmesinin imkansız olduğunu ifade eden Belediye Fen İşleri Müdür Memduh Kınay, bölgedeki çamur yığınlarını insan gücüyle temizlemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kınay, "Bu sene çetin geçen kış ve son günlerde yağan yağmurdan dolayı zeydan mahallesinde bulunan birkaç ev tehlikeli durumda. Gelen heyelandan sonra AFAD ile birlikte bir karar alarak bu evleri boşalttık. Şu anda heyelanın geldiği yere sadece küçük iş makinemizle müdahale ediyoruz. İş makinelerinin giremeyeceği yerlere ise insan gücüyle temizliyoruz" dedi.

Evleri boşaltılanlar ise yetkilileri suçladı. Evi boşaltılan Sezer Kandemir, "Heyelan gelen bölge için duvar yapacaklarını söylediler. Ancak hiçbir şekilde çalışma yapmadılar. Duvar ve başka çalışmalar yapmadıkları için iki yıldır aynı bölgede heyelan geliyor. İki yıldır bu bölgede heyelan geldiğini herkes biliyor. Burada ne Valilik neden Belediye duyarlı. Sesimizi duysunlar" dedi.



ÖÇ(FE/SS)