Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami önünde toplanan hayvan hakları savunucuları, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından AK Parti il binasında İl Başkanı Fatih Kadirioğlu’nu ziyaret etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bir Damla Yaşam Derneği Başkanı Eylem Çimen, yeni çıkarılacak yasa ile ilgili talepleri olduklarını, bu taleplerin göz önüne alınması için Başbakan’a mektup göndereceklerini anlattı.

YÜZYILIN KATLİAMI BAŞLAYACAK

Çimen, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısı sahipsiz sokak hayvanlarımız için katliam ortamı hazırlamaktadır. Bir süredir STK’lar ve hayvanseverler tarafından konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür. Bu yasa tasarısının olduğu gibi kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Başbakanımıza bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz. Bu konuda çok ciddi taleplerimiz var. Bu taleplerimizi bir mektup haline getirdik. ‘İmdat’ mektubu dediğimiz bu mektubu Başbakanımıza iletilmek üzere AK Parti İl başkanımıza ulaştıracağız" dedi.

BAŞBAKAN'A ULAŞTIRACAK

Açıklamanın ardından hayvan hakları savunucuları ellerindeki çelenkle AK Parti il binasına kadar yürüdü. Burada çelengi Ak Parti binası girişine bırakan hayvanseverleri, AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu kapıda karşıladı. Havyan hakları savunucularının verdiği mektubu alan Kadirioğlu, önümüzdeki hafta Ankara’da düzenlenecek olan Ak Parti İl Başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıracağını söyledi.