Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Bitlis ve ilçelerinden 300’e yakın beyin felçli çocuk ve ailesi katıldı. Proje Koordinatörü Seher Arslan, bu çalışmayı Sabancı Vakfı'nın destekleri ve Bitlis Belediyesi ile birlikte organize ettiklerini söyledi. Arslan, “SERÇEV, bilinçli aile engelsiz çocuk projesini başlattı. Projenin eğitim semineri için Bitlis’teyiz. Projemiz Sabancı Vakfı toplumsal gelişme hibe programı kapsamında yürütülüyor. Projemizin amacı Serebral Palsili (Beyin Felci) sahibi ailelere yönelik bilinçlendirme, onlara ne yapabilecekleri konusunda bilgiler vermektir. İstanbul ve Ankara’dan gelen hocalarımız ailelerimize bu konular hakkında bilgiler veriyorlar” dedi.

Arslan, eğitimlerde ailenin evde neler yapabileceklerini, terapi olarak neleri uygulayacakları konusunda bilgiler verildiğini de belirterek, "Doktorlarımızdan ortopedist Uzman Doktor Uğur Türktaş ise, ailelere yönelik, ameliyatlar mucizevi sonuçlar verir mi?, ne yapılırsa ameliyat olması lazım?, konularında bilgi verdi. Katılımdan son derece memnun kaldık. Bitlis Belediyesi Engelli aracı ile Bitlis’in her tarafındaki çocuklarımızı ve ailelerini buraya getirdi” diye konuştu.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Songül Kaya ise Şanlıurfa, Muş ve Bitlis’te bu projenin uygulandığını söyledi. Kaya, proje kapsamında Bitlis’te 300 kişinin beyin felci olduğunu, öğrendiklerini ve bu konuda çok büyük bir bilgi eksikliği bulunduğunu öğrenmiş olduklarını kayedetti.  

ÖÇ(FE/SSA)