Bitlis’te 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Nemrut Kayak tesisinde bir program düzenlendi. Hafta çerçevesinde Bitlis Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 2 metre karın bulunduğu Nemrut Kayak Tesisleri’nde, kayak severler bir gösteri yaptı. Programa katılan Bitlis Valilisi Yılmaz, birçok ilde insanların güneş tadını çıkardıklarını Bitlis’te halen kayak yapıldığını anlattı. Vali Yılmaz, Bitlis’in farklılıklarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye’de birçok yerinde deniz ortamında turizm haftaları başlatılırken biz Bitlis’te farklı bir güzelliği başlatıyoruz. Burada kayak yapmanın zevkini yaşıyoruz. Çünkü burada bu güzelliği yaşamamız için yeterince kar var. Birçok yerde kış ve kayak sezonu kapanırken biz en az 20 gün daha kayak yapacağız. Kayak sporuna gönül verenleri buraya davet ediyoruz. Her türlü imkanımız var. Van gölü manzaramız var. 15 kilometre ötede Ahlat’ımız var. Burada da tarihi güzelliklerimiz mevcut. Tatil yapmak isteyen herkesin her şeyi bulabileceği bir yerdeyiz. Atalarımızı Anadolu’ya giriş yaptığı buraya herkesin gelmesini istiyoruz. Herkesin buradaki güzellikleri yaşamasını arzu ediyorum. Buna eminiz ki Bitlis Turizm anlamında hak ettiği payı alacaktır. Buradan değerli işadamlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. İnşallah bölgemiz turizm açısından hak ettiği konuma gelecektir."

Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ise Bitlis’te 36’ncı turizm haftasını kayak yaparak açtıklarını belirterek, "Herkes deniz, kum derken biz kışı yaşıyoruz. Bu güzelliği yurdumuzun her tarafından iki güzelliklerden bir tanesi işte seçkin destinasyon olarak 2010 yıl seçilen nemrut krater gölünde kayağın halen yapıldığını bir ifadesi var. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız. Bu haftanın başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu. Konuşmalardan sonra kayakçılar tarafından kayak gösteriler sunulurken gelen misafirlere sucuk ekmek ikram edildi.



ÖÇ(FE/İD)