İznik’in Selçuk İlköğretim okulunda görev yapan öğretmen çift İnci ve Soner Sarıhan, oğulları 3 yaşındaki Tibet Çınar ile birlikte iki ay önce TEMA Vakfı'nın 20’nci, Hollanda ile Türkiye ilişkilerinin 400'ncü yılı nedeniyle ve küresel ısınma tehlikesine kamuoyunun ilgisini çekmek hedefiyle Hollanda’dan Türkiye gelmek için bisikletle yola çıktı. Sarıhan ailesi 60 günde 10 ülkeden geçerek, 3 bin 660 kilometreyi bisikletle aşarak, İznik’e ulaştı.

Sarıhan Ailesi minik gezgin oğullarıyla birlikte Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye rotasını takip etti. Konuk oldukları ülkelerde çeşitli ziyaretlerde bulunan Sarıhan ailesi, TEMA Vakfı'nın 20’nci yıl mesajı 'Toprak Yaşamdır'ı uluslararası düzeyde paylaştı.

HOLLANDA'DAN LALE SOĞANI GETİRDİLER

Sarıhan ailesi, İznik'in kardeş şehri Spandau şehrini de ziyaret etti ve Belediye Başkan Yardımcısı tarafından kabul edildi. İki kardeş şehrin aslında birbirine bisikletle ulaşılabilecek kadar yakın olduğunu gösterdiler. Sarıhan çifti, Hollanda Lahey Başkonsolosluğu tarafından kendilerine emanet edilen lale soğanlarını anavatanı Türkiye'ye kadar en masum ulaşım aracı olan bisikletle ulaştırdılar.

Doğa dostu ulaşım aracı bisikletle seyahat eden Sarıhan çifti, yanlarında oğulları Gezgin olmasına rağmen tüm zorlukları göğüsledi ve birlikte mümkün olan tüm vakitlerini doğada geçirdi. Gezgin aileyi karşılayan İznik Belediye Başkanı MHP’li Kadri Eryılmaz,  "Sporcularımızı tebrik ediyor, İznik halkının spor yapması ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması için örnek olmasını diliyor ve dünya turu projelerinde başarılar diliyoruz" dedi.

'ÇOCUKLAR EVLERDE OTURMASIN'

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için bu yolculuğa çıktıklarını kaydeden İnci Sarıhan, "Gezdiğimiz ülkelerde hayatı izledik. Arabayla gitseydik yaşamın içine bu kadar giremeyecektik" dedi.

Soner Sarıhan da, TEMA’nın çocukların evlerde kalmamasıyla ilgili projesini hatırlatarak, "Çocuklar yaşamı dört duvar arasında internet ve televizyon başında geçirmemeli. Bir çocuğunun hayal dünyasını geliştirecek, kişisel gelişimini güçlendirecek tek şey doğa. Bir ağaca dokunmak bir bitkiye dokunmak çok önemli" diye konuştu.



HA(FK/COŞ)