Fransa'nın Rennes kentinde yaşayan duvar ustası 32 yaşındaki Thomas Leroy ve aynı yaştaki hemşire eşi Mary Leroy, kızı 3 yaşındaki Manon ve oğlu 2 yaşındaki Loic ile birlikte 1 Haziran 2011'de bisikletle tura çıktı. Leroy Ailesi, 9 ayda İsviçre, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. İstanbul, Eskişehir, Ankara, Kapadokya, Konya ve Mersin'i gezdi. Buradan KKTC'ye giden aile, tekrar Mersin'e döndü. Sahil yolunu takip eden Leroy ailesi, dün Antalya'nın Demre İlçesi'ne ulaştı. Şu ana kadar yaklaşık 14 bin kilometre yol kat eden Leroy Ailesi, 5 aydır Türkiye'yi dolaşıyor.

Türkiye'de birçok yerde Türk ailelerin kendilerini konuk ettiğini belirten Thomas Leroy, yolculukları boyunca geceleri dışarıda kendilerine ait çadırda uyuduklarını anlattı. Türkiye'de çok iyi vakit geçirdiklerini kaydeden Leroy, "Türk insanı çok konuksever. Herkes bizi selamlıyor. Bir şeyler ikram etmek için adeta yarışıyorlar. Hiçbir sorun yaşamadık. Havanın çok soğuk olması bizi zorladı. Ancak uyku tulumları sayesinde üşümedik. Ailem Türkiye'de mutlu" dedi.

Leroy, Antalya üzerinden Marmaris'e gideceklerini kaydetti. Leroy, "Buradan önce Rodos Adası'na gideceğiz. Yunanistan'a geçtikten sonra Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan ve İtalya üzerinden Fransa'ya döneceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de kaldıkları süre içerisinde Türkçe öğrendiğini belirten Mary Leroy ise "Çok iyi vakit geçirdik. Bisikletle yolculuk harika bir deneyim" dedi.