Bisiklet Milli Takımı, dört sporcu, bir teknisyen ve bir masörle Slovenya’ya gitti. Takımdaki Milli Sporcu Miraç Kal, 50 yıl sonra Olimpiyatlar'a katılmanın gururunu taşıdıklarını belirterek, “Milli Takım antrenörümüz Slovenye’da bizi bekliyor. Zaten kendisi de Sloven. Dört sporcu olarak gidiyoruz. Ancak orada yani Slovenya’da içimizden birisi elenecek. Olimpiyatlar'a üç sporcu olarak gideceğiz“ dedi.

Bisiklet Federasyonu’nun 1923 yılında kurulduğunu ve Türkiye’nin 50 yıl önce bir kez tek sporcuyla Olimpiyatlar'a katıldığını kaydeden Miraç Kal, şöyle konuştu:

“Londra Olimpiyatları’na gitmek gerçekten gurur verici. Çok uzun yıllardır bisiklet branşında Olimpiyatlar'a katılma başarısını ülkemiz gösterememişti. 50 yıldır yani yarım asırlık süreçte bisiklette tek bir sporcu bile gidemezken bu yıl üç sporcuyla Londra Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edeceğiz. 4 kişilik bir kadromuz var şu anda. Bu kadrodan 3 kişi seçilecek. Kemal Küçükbay, Miraç Kal, Fatih Harmancı, Ahmet Akdilek. Ben Konya Şekerspor’da spor yapıyorum. En iyi başarıyı göstermek için elimizden geleni yapacağız. Bu arada iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum. Bizim için önemli olan husus yarışı bitirebilmek, sağlıklı bir şekilde, gayet centilmen bir şekilde. Ondan sonra en iyi sonucu almaya çalışacağız.”

Milli Sporculardan Fatih Harmancı da Olimpiyatlar'a katılmak için bir yıldır çeşitli yarışlarda puan topladıklarını, çok çalıştıklarını ve sosyal hayatları kalmadığını belirterek, "Tüm bisiklet camiası olarak çok yarışa katıldık. Olimpiyatlar'a katılmak bizim için gurur verici. En güzel şekilde bitireceğimize inanıyorum. Olimpiyat yarışı 250 km ve dünyanın en iyi sporcuları var. Yol yarışından sonra bir kişi Türk Milli Takımı'ndan saate karşı yarışı var. Yani iki yarışımız var” dedi.


Fatih Harmancı hazırlıkları için “Yurtiçi ve yurtdışı yarışlara katıldık. En büyük yarışımız zaten Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu oldu. Onu da en iyi şekilde bitirdik. Konya Şeker'den bir kişi turu kazandı. Takım olarak da iyi bir derece aldık. Sosyal hayatımız kalmadı ama inşallah değecek. 30 gün kamptayız ve oradan Londra’ya geçeceğiz“ dedi.

FK  (MK) (FOTOĞRAF)