Yaklaşık 10 yıl önce F.H. ile Gültekin İşeri, Fethiye’nin gözde tatil mekanlarından Göçek’e yerleşti. İşeri burada kahvehane ve ganyan bayii işletmeye başladı. Çiftin mutlu giden birliktelikleri son dönemde bozuldu. Sık sık tartışıp kavga ettikleri belirtilen çift geçen Cumartesi gün çıkan kavga sonucu karakolluk oldu. Karakolda barışan çift evlerinin yolunu tuttu.

Geçen pazartesi günü saat 03.00 sıralarında, ikilinin oturdukları evden tekrar tartışma sesleri yükseldi. Bir süre sonra bağrışma sesleri kesildi. Gültekin İşeri sabah her zaman açtığı kahvesine gitmeyince, arkadaşları şüphelendi. Telefonla aramalarına cevap alamayan arkadaşları İşeri’nin evine gitti. Kapıyı uzun süre çalmalarına rağmen ses çıkmaması üzerine, İşeri’nin arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Göcek İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler savcılıktan alınan izinle eve girdi. İşeri’nin kanlar içindeki cesedi odada bulundu. Evde yapılan incelemenin ardından İşeri’nin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Jandarma olayın ardından kayıplara karışan İşeri’nin birlikte yaşadığı F.H.’yi dün yakalayıp gözaltına aldı. F.H., jandarmadaki sorgusunun ardından Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi. F.H., savcılıkta ifade verdiği sırada, ilk eşinden olan oğlu T.Ş. annesinin avukatı ile adliyeye gelip, suçunu itiraf etti. T.Ş., ifadesinde İşeri ile annesinin sıksık kavga ettikleri belirterek, “Olay günü de kavga ettiklerine şahit oldum. Anneme yapılan haksızlığa daha fazla dayanamadım. Ben de tartışmaya karıştım. Sinirlerime hakim olamayıp, elime geçirdiğim bıçakla rastgele İşeri’yi bıçakladım. Olayın şokunu üstümden atınca üzerimdeki kanlı elbiselerimi çıkartıp, bir poşete koyduktan sonra çöp konteynerine attım” dedi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından anne-oğul mahkemeye sevk edildi. T.Ş., tutuklanırken, annesi F.H. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Öte yandan, Jandarma, T.Ş.’nin sözünü ettiği konteynerde kanlı elbiselerini bularak, savcılığa teslim etti.


----------

F.H. (Fatmagül Havutçuoğlu)

T.Ş. (Timuçin Şengezer)