Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Akkapı Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre; daha önceki iki evliliğinden 3 çocuğu olan lokantacı Emrah Dil, bir yıl kadar önce Mikail Uskaner ile tanışıp, birlikte yaşamaya başladı. Sık sık kavga eden çift, önceki gün Mikail Uskaner'in sahibi olduğu mısır ekili tarladaki kulübeye gitti. Burada bir gece kalan ikili, yine kavga eti. Çevredeki evlerde yaşayan vatandaşlar bağrışma seslerini duydu. Çift sabah saatlerinde Emrah Dil'in 01 YS 388 plakalı hafif ticari araçla evlerine döndü. Elbisesini değiştiren Emrah Dil, 4 yaşındaki kızını aynı mahalledeki bakıcıya götürdü. Genç kadın bakıcının evine girerken, Uskaner de arabada beklemeye başladı. Emrah Dil, bir süre sonra evden çıktı, aracına doğru yürümeye başladı. Bu sırada camı açan Mikail Uskaner, tabancayla Emrah Dil'e peş peşe ateş açtı. Emrah Dil, karnına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. Yakınları tarafından özel bir araçla Özel Güney Adana Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Dil, kurtarılamadı. Mikail Uskaner, silahlı saldırının ardından olay yerinden kaçtı.

MISIR TARLASINDA ARAMA

Emrah Dil'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganın olayda kullandığı araç, sevgilisi ile birlikte geceyi geçirdiği tarlanın yanında terk edilmiş olarak bulundu. Saldırganın mısır tarlasındaki kulübeye saklanmış olabileceğini düşünen ekipler, operasyon düzenledi. Çelik yelek giyip, uzun namlulu silahlarla mısır tarlası ve narenciye bahçelerine giren ekipler, kulübeyi aradı, ancak şüphelinin izine rastlayamadı.

Terk edilmiş olarak bulunan 01 YS 388 plakalı araç, incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çekildi. Silahla adam yaralamak suçundan poliste kaydı bulunan Mikail Uskaner'in yakalanması için çalışma sürdürülüyor.