Sivas'ın Kangal ilçesinde yaşayan Alican Ç. ve gündelik işlerde çalışan Hakan Çoban, bir başka arkadaşları ile birlikte dün gece ilçe merkezi dışında alkol aldı. Daha sonra ilçe merkezine dönmek üzere otomobile binen 3 kişi araç içerisinde bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hakan Çoban, yanındaki diğer arkadaşı ile birlikte Alican Ç.'yi dövdü.

YAKINLARINI TOPLAYIP GELDİ

Olayın ardından ilçede yaşayan yakınlarını toplayan Alican Ç., Hakan Çoban'ın bulunduğu türkü bara gitti. Burada iki grup arasında kavga çıktı. Kavga sırasında   Alican Ç. tarafından karnından bıçaklanan Hakan Çoban, Kangal İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Ekrem Ç., Erdal Ç. ve İsmail D. ise yaralandı. Yaralılar Kangal'daki ilk müdahale sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı.

Olayın ardından ilçe merkezindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Evli ve 2 çoçuk babası olduğu öğrenilen Çoban'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaya karıştıkları tespit edilen Alican Ç. ile birlikte 6 kişi gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.



GC(EA/COŞ)