19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarında, yeni yönetmelik gereği Atatürk anıtına çelenk koyamayan CHP Burdur İl Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif bir tören düzenledi. Alternatif kutlamaya, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, İl Başkanı Süleyman Erman ve partililer katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan İl Başkanı Erman, her türlü engellemeye, göstermelik etkinliklere rağmen 19 Mayıs 1919'da başlatılan tam bağımsız Türkiye yürüyüşünün, Mustafa Kemal'in evlatları tarafından azim ve kararlılıkla devam ettirildiğini söyledi.

TORUNLARINA DAHİ HESAP VEREMEYECEKLER

19 Mayıs'ın Türkiye'nin kurtuluş ve bağımsızlığını müjdeleyen tarihi birgün olduğunu kaydeden Erman, "AKP hükümeti tarafından 93 yıl sonra kutlamaların içi boşaltılmaya, ruhu kaybettirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bu gayretleri kuşkusuz ki boşa çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temeli olan 19 Mayıs ruhunu anlamayanlar, bugün bulundukları makamlar ve imkanları 19 Mayıs ruhuna karşı kullananlar, birgün gelecek yaratıkları bu tahribatın hesabını bırakın millete, çocuklarına, torunlarına bile veremeyecek. Kendilerini vicdanları ile baş başa bırakıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından törene katılanlar, uzun süre alkışlarla yeni yönetmeliği protesto etti.