Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bursa'daki sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Yapılması düşünülen anayasa çalışmaları ile ilgili endişeler bulunduğunu anlatan Serdaroğlu, daha önce, anayasa profesörlerinin bulunduğu bir çalışma grubu ile oluşturduklarını 'anayasa kitapçığı'ndan yararlanılmasını önerdi.

"POSTMODERN DİKTATÖRLÜK"

Yeni anayasanın, özgürlükçü ve demokratik olmadığını savunan Serdaroğlu, "Türkiye'yi tamamen kontrol altına alacak, zenginlerin, güçlünün daha çok sözünün geçtiği, postmodern diktatörlüğün önünü açacak bir anayasa düşünülüyor. Devlet başkanlığı sistemi de bunun izdüşümlerini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

"ENGELLEYİCİ HER TÜRLÜ TUTUMUN İÇİNDE OLACAĞIZ"

TOBB Başkanlığı'nda yapılan ve Türkiye sathında meşrulaştırılmaya çalışılan toplantılarla, güçlü ve zeginin anayasasının alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığını savunan Serdaroğlu, "Anayasa'da, halkın iradesini ortaya koyacak, adaletin terazisini dengeli şekle getirecek, her türlü çabanın içinde olacağız. Hükümet, sanki toplumsal bir anayasa üretiliyormuş, hazırlanıyormuş gibi bir görünüm sunmakta. Sonunda, yapılan hazırlıkları kendi isteklerine dönüştürecekler. 'Biz yaptık oldu' noktasına taşıyacaklar. Bu nedenle engelleyici her türlü tutumun içerisinde olacağız" dedi.

Yapılacak anayasa için parlemontonun bir araya gelmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Serdaroğlu, parlementodaki bu ayrılığın toplumsal yapıya da yansıyacağına dikkat çekti.