Bodrum'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde plakası alınamayan bir otomobil, caddede karşıdan karşıya geçmeye çalışan sahipsiz köpeğe çarptı. Yaralanarak yere düşen köpeği olay yerinde bırakan sürücü aracıyla uzaklaştı. Olayı görenler, köpeğe çarpan otomobil sürücüsünün ileride durarak aracına baktığını ve daha sonra yoluna devam ettiğini söyledi.

Çevredekiler ise sürüklenerek yolun kenarına geçmeye çalışan köpeğin başına toplanarak yardım etmeye çalıştı. Yoldan geçen başka bir otomobil sürücüsü ise araçtan inerek, köpeğin tedavisi için özel bir veteriner kliniğini aradı. Olay yerine gelen veterinerler, yerde acı içinde kıvranan ve sağ arka bacağı kırılan sokak köpeğine ilk müdahaleyi yaptı. Köpek, tedavisinin devamı için Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan gelen araçla barınağa götürüldü.

Kazayı gören Tuna Gürbüz, "Köpek yolun karşısına geçmek isterken gelen bir araç çarptı. Çarpan aracın sürücüsü köpeğin yaralanmasını önemsemeden yoluna devam etti. Arkadan gelen başka bir sürücü durup veterinere haber verdi. İnsanlar otomobilleri ile çarptıkları hayvanları yol ortasında bırakıp, yollarına devam ediyor. Bu nedenle, belki birçok sokak köpeği yaşama ihtimali olmasına rağmen ölüme terk ediliyor. Bugün sadece bir tanesi kurtarıldı. İnsanların biraz daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.



NK(AÖ/CK)