Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Birand için ilk tören Doğan TV Center'da düzenlenecek. Tören için Birand'ın naaşı Doğan TV Center'a getirildi. Doğan TV Center'da yapılan törene Birand'ın meslektaşları ve siyasiler katıldı. Saat 10.00'da başlayan törende, mesai arkadaşları ve meslektaşları Birand'a veda etti.

Sonraki durak Teşvikiye Camii

Birand'ın cenazesi Doğan TV binasındaki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Birand'ın cenazesi Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığında defnedilecek.

Stent değişimi sırasında kalbi duran, daha sonra doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen ve yaşam destek ünitesine bağlanan Mehmet Ali Birand, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

BARZANİ TEMSİLCİ GÖNDERDİ

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)  lideri Mesut Barzani, yakından tanıdığı gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenaze törenine KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu ve Türkiye eski Temsilcisi Safin Dızai'yi gönderdi.

Mehmet Ali Birand için düzenlenen Doğan TV Center'daki tören başlamadan önce Dızai, Kürdistan TV'nin sorularını yanıtlarken, Birand'ı 21 yıldan bu yana yakından tanıdıklarını, haberciliğine, Kürt sorununa yaklaşımına her zaman büyük saygı duyduklarını söyledi. Safin Dızai, acımız büyük, Türk medyası önemli bir ismini kaybetti" dedi.


BAŞBAKAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand'a taziyelerini iletti. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, aileyi telefonla aradı.

Görüşmede, Birand ailesi, yakınlarına ve medya camiasına sabır ve metanet dileğinde bulunan Erdoğan'ın, ünlü gazetecinin cenaze törenine hükümeti temsilen Bülent Arınç'ı, AK Partiyi temsilen de Hüseyin Çelik'i göndereceği bilgisi edinildi.

ABD'DEN BAŞSAĞLIĞI

Birand için bir başsalığı da ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısına Birand'ın vefatından bahsederek başladı.

Birand'ın Türk medyasının en etkili isimlerinden biri olduğunu belirten Nuland, ''Birand'ın, ülkesi ve ülkesi ötesinde, hayatı boyunca basın özgürlüğüne yaptığı katkılarını selamlıyoruz'' dedi.

Nuland, Birand'ın, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da dahil, Türkiye ve uluslararası toplumdaki önde gelen kişilerle yaptığı keskin zeka ve kavrayışa sahip röportajlarıyla tanındığına dikkati çekerek, Birand'ın ailesi ve Türk medyasındaki iş arkadaşlarına başsağlığı diledi.